HÄR HITTAR NI INFORMATION OM DE BÖCKER OCH DOKUMENT SOM HEMBYGDSFÖRENINGEN HAR ATT SÄLJA.

 Meddela i kontaktformuläret nedan vilka böcker ni är intresserad av så återkommer vi. Böckerna säljs också på Olnispa bystuga som har öppet onsdagar 11.00-16.00. Vid större evenemang brukar vi sälja böcker, flaggor och dukar på Olnispa.


Erbjudande: Köp de tre byaböckerna Bolheden-Mornäs, Berga-Åsen och Gusjön-Höknäs för paketpriset 300 kr!
 

Nu är den andra boken i serien om gårdar och folk i Tran-
strands byar klar. Denna bok behandlar de gårdar som funnits i Bolheden och Mornäs sedan slutet på 1500-talet och de människor som har bott på respektive gård. Pris 100 kr.

Boken om Nedrins skidåkande ättlingar beskriver många av de duktiga människor som tävlat på skidor från början av 1920-talet och fram till och med år 2008.

Pris 100 kr.

Äventyret bortom bergen. Boken berättar om en Transtrandsbos emigrantöde. Född i Långstrand. 1877 reste han i ungdomen ut i värden. Först till Australien och sedan till Nya Zeeland. Redan efter någon tid kom han till Amerika där han förde ett kringflackande liv som genom hans många brev till hemlandet och Transtrand på detta sätt blev känt. Han sökte äventyret och det fick han i hög grad uppleva. Det är detta som denna bok vill berätta om i denna andra utgåva. Pris 20 kr.

Läs om de kraftfulla kvinnor som bott i Transtand.  Boken visar också de gårdar och hus där kvinnorna bodde. Med hjäp av denna karta kan du se de olika platserna. Pris 40 kr.

Den tredje boken i byaserien är nu här!

Den handlar om de gårdar och de människor som har bott i Berga och Åsen. Många bilder och berättelser!
Pris 150 kr.

I boken finns ett hundratal intervjuer med människor som har berättat sina minnen från beredskaps- åren. Deras berättelser handlar om följderna för Västerdalarna i och med tyskarnas intåg in Norge i april 1940. Pris 150 kr.

Transtrands flora med artförteckning och kommentarer samt de dialektala namnen.

Pris 50 kr.

En bok som redogör för boende under åren i byar norr om Sälen. Gårdarna var "Farsjöstan", Gåshölm-srån och Hälla. 
Pris 100 kr.
 

Ett häfte som beskriver dräktskicket i 
Transtrand. Där kan man läsa om material och tyger som de olika varianterna och när de skulle användas. Pris 150 kr.

Den fjärde boken i serien om ranstrands byar finns nu tillgänglig. Den beskriver byarna Gusjön och Höknäs och dess gårdar och de människor som bott från
1500-talet fram till i dag. Pris 150 kronor

En saga på Transtrands- mål. Pris 25 kr.

Johan Jansson 1856-1934. Dem föräldralöse Transtrands- pojken som blev storbonde och köpman. Pris 130 kr.

Boken redogör för de olika gårdarna i byn Källan och de personer som bodde i dem. Boken är ett utökat nytryck då första utgåvan sålde slut.
Pris 200 kr.