HÄR HITTAR NI INFORMATION OM DE BÖCKER OCH DOKUMENT SOM HEMBYGDSFÖRENINGEN HAR ATT SÄLJA.

 

Kontakta någon av medlemmarna i hembygdsföreningen om ni vill köpa en bok. Det går också bra att passa på nästa gång ni besöker Olnispa Bystuga eller vid någon festlighet. Kontaktuppgifter hittar ni på kontaktsidan!


Erbjudande: Köp de tre byaböckerna Bolheden-Mornäs, Berga-Åsen och Gusjön-Höknäs för paketpriset 300 kr!
 

Nu är den andra boken i serien om gårdar och folk i Tran-
strands byar klar. Denna bok behandlar de gårdar som funnits i Bolheden och Mornäs sedan slutet på 1500-talet och de människor som har bott på respektive gård. Pris 100 kr.

Boken om Nedrins skidåkande ättlingar beskriver många av de duktiga människor som tävlat på skidor från början av 1920-talet och fram till och med år 2008.

Pris 100 kr.

Äventyret bortom bergen. Boken berättar om en Transtrandsbos emigrantöde. Född i Långstrand. 1877 reste han i ungdomen ut i värden. Först till Australien och sedan till Nya Zeeland. Redan efter någon tid kom han till Amerika där han förde ett kringflackande liv som genom hans många brev till hemlandet och Transtrand på detta sätt blev känt. Han sökte äventyret och det fick han i hög grad uppleva. Det är detta som denna bok vill berätta om i denna andra utgåva. Pris 20 kr.

Den tredje boken i byaserien är nu här!

Den handlar om de gårdar och de människor som har bott i Berga och Åsen. Många bilder och berättelser!
Pris 150 kr.

I boken finns ett hundratal intervjuer med människor som har berättat sina minnen från beredskaps- åren. Deras berättelser handlar om följderna för Västerdalarna i och med tyskarnas intåg in Norge i april 1940. Pris 150 kr.

Transtrands flora med artförteckning och kommentarer samt de dialektala namnen.

Pris 50 kr.

Den fjärde boken i serien om ranstrands byar finns nu tillgänglig. Den beskriver byarna Gusjön och Höknäs och dess gårdar och de människor som bott från
1500-talet fram till i dag. Pris 150 kronor

En saga på Transtrands- mål. Pris 25 kr.

Johan Jansson 1856-1934. Dem föräldralöse Transtrands- pojken som blev storbonde och köpman. Pris 130 kr.

Gånglåt från Sälen. Framförd i samband med Björn Skifs scen- föreställning Speldosa i Sälen. Pris 10 kr.