VAD HAR NYLIGEN HÄNT PÅ OLNISPA. 

TRADITIONELL JULMARKNAD MED LUCIAKRÖNING
genomfördes 4 november. Marknadsstånd, skolans 5:e klass ordnade café och Transtrands Hembygdsförening sålde böcker. Torsten Samuelson och Kjell Erik Hurtig sålde sin nya, fina diktbok.

LUNCHKONSERT 18 NOVEMBER kl. 12.00 PÅ OLNISPA. 
Lunchkonsert för seniorer och allmänhet. Förbeställd fika på ditt bord när du kommer. Ordentliga avstånd. Handsprit på plats.
Möt Svea Rikes Beredskapsorkester under en 40 minuters
lunchkonsert! Med humor och spelglädje gör de ett
program med beredskapslåtar med en doft av vadmal,
vapenfett och surrogatkaffe.
Boka plats med fika på: 0280-20600, olnispa.bystuga@telia.com. Entré 75 kr. I priset ingår kaffe/te och en smörgås. Endast förbokade platser.

HÖSTMARKNAD   6 NOVEMBER KL 11-15 Klicka här!
Ca 30 utställare med hantverk och econdhand. Ponnyridning 
Sälens Fjällscouter steker ”Fläskmonk”
transtrands Hembygdsförening säljer böcker och dukar
Fiskdamm
Olnispa Bystugecafé serverar smörgåstårta & kavelgrissmörgåsar
tunnbrödsbakning i bagarstugan
Många besökare!

- Föredrag av Jan-Erik Olsson ”Dalarna under andra världskriget” kl 18.30  Olnispa bystugan Café. Gratis inträde!  Transtrands Hembygdsförening har dokumenterat krigsåren i en bok ”Gränsland 1940-45 – Minnen från beredskapsåren” och rest en staty av en soldat i Fulunäs till minne av bevakningen av gränsen till Norge 1940 – 1945.  Samarbete med Kultur Malung – Sälens kommun.

- ”Hjort i Sälen” originalkonst i akryl och akvarell med dalahästen på eget vis i fokus. Hästen i alla dess former är mina vänner - Catta Hjort.

- Tidsresa i spåren efter Gustav Vasa
Följ med på en resa i tiden, i spåren efter Gustav Vasa och Olnispa Johanna för att upptäcka hur de levde förr. En tidsresa med inslag av magi, bokstavsjakt och busiga mörksuggor som letar efter den gåtfulla ”mörktassen”. Berättande på dialekt, om mat, fäbodar med mera.
Ulrika Lissmyr, kulturpedagog, författare och krönikör tar dig med på spännande historiskt äventyr för både barn och vuxna, i den gamla gårdens kulturmiljöer.
Tidsresan genomförd vecka 28/29.

- 1 sep. Fäbodlandskap och vallmusik. I Olnispa bystuga presenterades Kölerskor från Transtrand.

- 28 aug. Inspirationsdag för Dalarnas Hembygdsföreningar på Olnispagården. Inspirationsdagen är ett samarbete mellan Transtrands Hembygdsförening och Dalarnas Fornminnes och Hembygdsförbund med bidrag från Länsstyrelsen Dalarna till utveckling av kunskapsförmedling av     kulturarv, samt Malung – Sälens kommun. 
    -   Tidsresan som pedagogiskt verktyg Ulrika Lissmyr
    -   Projekt Audiovisuell guidning, Lars –Erik Nerback
    -   Olnispa bystuga och verksamhet på Olnispagården Tr.   embygdsföreningens styrelse och Maud Ån.